Saturday, November 11, 2006

ENERGIA FUNDAMENTALĂ A VIEŢII


Poate v-aţi întrebat de multe ori, văzând unele cazuri de longevitate umană, cum anume au reuşit acei oameni sa trăiască până la venerabile vârste ce depăşesc 100 de ani? În epoca noastră atingerea şi depăşirea acestei vârste este considerată deja un record, deşi în trecut oamenii ajungeau la vârste de câteva sute de ani în mod frecvent.
S-au facut diverse speculaţii:că ar fi din cauza kefirului de capră, sau al dietei vegetale, sau al slăninei cu ceapă acompaniate de un pahar de vin roşu pe zi, şi câte şi mai câte....Adevărul este însă altul.
Fiinţele care beneficiază de o mare longevitate sunt fiinţe care trăiesc un proces de rezonanţă continuă, sau constant menţinută, cu ENERGIA FUNDAMENTALĂ A VIEŢII. Această rezonanţă este menţinută cu anumite atitudini launtrice, nu neapărat cu anumite obiceiuri de viaţă, însă este adevărat că şi obiceiurile sănătoase favorizează starea de sănătate şi, implicit, de longevitate a fiinţei umane.De multe ori,l a aceste fiinţe, rezonanţa este menţinută inconştient, pentru că acestea nu cunosc detalii despre existenţa acestei energii, însă sunt capabile să o simtă şi să o întreţină conform cu anumite tendinţe lăuntrice pe care le-au dobândit de-a lungul experienţelor proprii.
Pentru a beneficia de binecuvântarile unei astfel de rezonanţe, trebuie să cultivăm in noi acele stări, atitudini, gânduri care susţin viaţa pe toate nivele ei, trebuie să avem curiozitatea de a analiza şi alte faţete ale vieţii cu care suntem mai putin obisnuiţi. Astfel iubirea faţă de întreaga Creaţie, înţelegerea şi admiraţia faţă de miracolul Existenţei, dar şi încercarea de a pătrunde misterele ei, sunt elemente care ne pun în legătură cu Energia Vieţii.
Energia Vieţii este cea care ne susţine, cea care însufleţeşte materia, corpul fizic, având ca element definitoriu ACTIUNEA. Tot ceea ce deţine viaţă, acţionează. De aceea viaţa trăită la cel mai înalt nivel este o acţiune frenetică, continuă.
Exista o ramură a Ayurvedei, numita Rasayana, ce se ocupă de factorul reîntinerire, pe toate nivele fiinţei.Ea ne invaţă cum să ne dezvoltăm cât mai mult rezonanţa cu energia fundamentală a vieţii, prin tehnici şi metode ce folosesc şi elemente ajutătoare (plante, substanţe naturale), dar în primul rând ne ajută cum să avem o atitudine corectă faţă de viaţă.
Bioterapeuţii lucrează cu această energie a vieţii, transferând din preaplinul divin această formă de energie celor ce vin la ei pentru vindecare.Din păcate, dacă "pacientul" nu menţine acea rezonanţă creată, rezultatele sunt temporare, iar vindecarea completă nu poate surveni. De aceea, este bine să ne dezvoltăm singuri capacitatea de a stabili rezonanţe benefice cu Universul, si pentru aceasta există metode diferite care coincid cu ridicarea nivelului de constiinţă prin evoluţie personală.
Prin meditaţie putem iniţia, amplifica rezonanţa cu această energie, ne putem autoobserva. Astfel, putem percepe zonele corpului nostru, ale fiinţei noastre care prezintă un deficit energetic, sau care sunt corect hrănite. De multe ori, rezonanţa corectă cu această energie poate constitui singurul remediu necesar pentru vindecare.
Viaţa este un dar al lui Dumnezeu. Ea trebuie respectată în toate formele ei. Prin ea, paradoxal, ni se oferă şansa de a ne întoarce la Dumnezeu, de a evolua şi a ajunge, din nou, la Sursa noastră.E un dar ce presupune experimentare dar mai ales, bucuria experimentării. Starea de rezonanţă cu Energia Fundamentala e Vieţii este, de fapt, rezonanţa constantă, continuă, cu Dumnezeu.Aici regăsim punctul de plecare al sacroterapiei, rugăciunea fiind mijlocul cel mai uşor de a realiza apropierea noastră de Tatăl Ceresc.Rugăciunea presupune aspiraţia cu iubire şi ardoare către Dumnezeu şi menţinerea Lui constantă în conştiinţa noastră.O astfel de rugăciune are toate şansele de a aduce vindecarea, tocmai datorită faptului că cel care se roagă este conectat în acele momente la inepuizabila sursă de vitalitate a universului, şi este hrănit cu substanţa subtilă de care are nevoie.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home